Informatiebijeenkomst Bartiméus

DRACHTEN - In Hulpmiddelencentrum Drachten is vrijdag vrijdag 14 september van 13.00 uur - 16.00 uur een informatiebijeenkomst van Bartiméus.

Aanwezigen maken kennis met de nieuwste technieken over hulpmiddelen en ondersteuning voor mensen die slechtziend of blind zijn, om het dagelijks leven makkelijker en toegankelijker te maken. Bijvoorbeeld met de Orcam, een apparaat bevestigd aan de bril waarmee teksten voorgelezen kunnen worden. Ook zijn er demonstraties van de nieuwste technieken op het gebied van audiodescriptie (ofwel het beschrijven van wat er te zien is op televisie).

Daarnaast is er gelegenheid om de kramen van de leveranciers en Bartiméus te bezoeken en kennis te maken met het Hulpmiddelencentrum. Deze middag is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over slechtzien of niet-zien. Ook professionals en mantelzorgers zijn van harte welkom. De toegang voor deze bijeenkomst is gratis.

De locatie is Hulpmiddelencentrum (voorheen Groene kruis winkel) Drachten, Burgemeester Wuiteweg 31, 9203 KA Drachten. Het programma begint om 13 uur en duurt tot 16 uur.