Muziek bij de Buren op 9 december ook in Drachten

Drachten - Hét huiskamerfestival van Nederland komt naar Drachten. Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Muziek bij de Buren Drachten wat Drachten te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent.

Minstens 25 huiskamers verspreid door heel Drachten worden omgetoverd tot een intiem podium waar je kunt luisteren naar optredens van lokale muzikanten in uiteenlopende genres; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Enthousiaste inwoners van Drachten kunnen zich al opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide.

Iduna

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Drachten is in handen van enkele betrokken bewoners in samenwerking met Poppodium Iduna. Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Drachten. Omdat de gastvrijheid onbetaalbaar is zijn de optredens vrij toegankelijk.

Muziek bij de Buren zorgt ervoor dat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij soms onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

30.000 bezoekers

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoetten deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen 16 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Drachten. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Opgeven

Enthousiaste inwoners van Drachten kunnen zich vanaf heden opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via het aanmeldformulier van de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl. Gezocht worden rond de 25 huiskamers in verschillende wijken in Drachten, waar op zondag 9 december tusen 12:00 – 17:00 uur kan worden opgetreden.

Andere deelnemende steden: Arnhem, ​Bergen op Zoom, ​Deventer, Dordrecht, ​Ede, ​Enschede​, ​Haaksbergen, Hengelo​, ​Nijmegen, Rotterdam, ​Sneek, ​Uden, ​Vlaardingen, ​Wageningen en Zwolle.

Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl