Hanna Bervoets bij SLAS

DRACHTEN - Schrijfster Hanna Bervoets is woensdag 19 september om 19.45 uur de eerste gast bij Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland (SLAS) in Drachten.

Dit jaar gaat SLAS meer samenwerken met de bibliotheek en boekhandel Van er Velde. Het seizoen wordt geopend met Hanna Bervoets. Zij is een interessante denker over menselijke gedrag en maatschappelijke waarden.

Vorig jaar ontving Bervoets de Frank Kellendonk-prijs. Deze literatuurprijs wordt eens in de drie jaar toegekend aan een auteur met een originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek.

Zij komt spreken over haar roman Fuzzie. De hoofdpersonen in dit boek ontvangen via de post een pluizig bolletje. Dit bolletje gaat tegen hen praten, de hoofdpersonen doen wat het zegt. Ze houden van het bolletje, het bolletje begrijpt hen.

Fuzzie is geen razende liefdesroman, geen dramatisch verhaal over grote pijn. Het is een boek over kleine gebeurtenissen in het leven van zoekende mensen.

Het boek is meer een filosofische verhandeling dan een verhaal, een zoektocht zonder duidelijke uitkomst, het doet je nadenken.

In de pers wordt het ook omschreven als laboratoriumliteratuur en het experiment is geslaagd.

Datum: 19-09-2018

Tijd: 19.45 – 21.45

Plaats: Boekhandel van der Velde

Raadhuisplein 5

Drachten

Prijs: 8 euro voor donateurs en leden van de bibliotheek

12 euro voor niet donateurs en niet leden

5 euro voor studenten

Reserveren en informatie www.slas.nl

Kaartverkoop: bibliotheek Drachten