De Lawei opent haar deuren voor een nieuw theaterseizoen

DRACHTEN - Aankomend weekend is het begin van de astronomische herfst, waarmee er afscheid genomen wordt van een prachtige zomer. Maar wees niet getreurd, met dit afscheid gaat ook de start van een nieuw Lawei-seizoen gepaard. De hoogste tijd dus om het theater weer in te duiken dus! Afgelopen zaterdag 15 september was tijdens het Open Huis al te zien dat het komende theaterseizoen van De Lawei boordevol spannende, hilarische en ontroerende voorstellingen zit. Hieronder een kleine greep uit het aanbod van volgende week.

The Bluebirds – countryklassiekers

Nederland is een nieuw trio rijker! Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. De drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene besloten de krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten.

Beleef country klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Ook eigen werk van The BlueBirds zal te horen zijn. Geniet op vrijdag 28 september om 20.15 uur van de muzikaliteit en verhalen van The Bluebirds.

Noordpool orkest en Bert Visscher

Cabaretier Bert Visscher, alias Don Pescatore, zingt met een bigband van 22 losgeslagen muzikanten en een setje zedeloze zangeressen covers uit heden en verleden. Voor dit spetterende feest wordt de grote zaal speciaal omgetoverd tot een swingende danstent. Compleet met kroonluchters, gepoetste dansvloer en natuurlijk een royale bar. Dus niet in de stoel, maar met de voeten van de vloer! Wees erbij op deze fantastische avond met gastoptredens en spontane acts op zaterdag 29 september om 20.00 uur.

Marijn Kardol

Volgens het juryrapport van het Leids Cabaret Festival is Martijn als geen ander in staat met hele kleine gebaren en enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Een bijzonder talent wat een prachtige combinatie van rust en hilariteit oplevert. In de theaters schudt deze innemende verteller de ene hilarische anekdote na de andere uit zijn mouw. Kardol’s debuutprogramma Bang is een van de sterksten van de afgelopen jaren en op zaterdag 29 september om 20.15 uur te zien in De Lawei.

The Mercy

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Bekijk The Mercy op donderdag 20 september om 20.30 uur.

The Trip to Spain

Na Engeland en Italië reizen Steve Coogan en Rob Brydon dit keer door Spanje. De beide heren maken een reis langs allerlei restaurants en vervallen in hun imitaties, hun angst om ouder te worden en discussies over hun beroemdheid. De komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn. The Trip to Spain draait op vrijdag 21, zaterdag 22 en woensdag 26 september om 20.30 uur in De Lawei. Om de filmavond compleet te maken kan er in het theatercafé Hopper genoten worden van een heerlijk filmarrangement voor € 22,50. Het arrangement bestaat uit een filmkaartje, eten en een drankje.

Meer voorstellingen en kaarten via www.lawei.nl