Hollywoodsterren in Garyp

GARYP - Hollywood als thema voor de allegorische optocht in Garyp leverde boeiende taferelen op. De ene buurtvereniging stortte zich op een Amerikaanse film rond Marilyn Monroe, terwijl een ander de Kameleon in het Fries verfilmde met een heenwijzing naar Hollywood.

Varianten op het thema bleken vrijdagavond aansprekend te zijn zoals het verheffen van dorpsgenoot Berend Hoekstra tot de nieuwe Hollywoodster. Uiteraard moest na zijn afhaal met een Amerikaanse Cadillac met fraai uitgedoste girls een afgeladen verhuiswagen mee, want afscheid van Gariper goederen is in zijn situatie niet mogelijk.

Buurtvereniging De Tuije kwam met een aantal verlengde motoren opdraven die waren opgesierd met ‘stars and stripes’. Tussendoor werden er tot vermaak van het publiek langs een vast parcours een aantal straatacts uitgevoerd door onder meer een US-basketballteam en een groep Pink Ladies. De eerste prijs belandde bij de buurtvereniging Inialoane die tijdens de optocht een veelkleurig huisje met daarboven een bloemenpracht in de vorm van een soort luchtballon met een bedienbare telescoopbuis omhoog en omlaag kon brengen. Hoewel de Garipers enkele jaren geleden vanwege (te) strenge wetgeving afscheid namen van tractoren voor de versierde wagens is dit besluit herzien. Wel waren er extra veiligheidsmaatregelen genomen zoals het voorzien van de deelnemers op de feestwagens van veiligheidsgordels.

Foto’s: Jelle Raap