Crematorium Wâldhôf heeft een nieuwe aula

OPEINDE - Crematorium Wâldhôf opent donderdag 20 septemter de nieuwe aula in het crematorium. Naast de grote aula die vanaf nu omgedoopt is tot aula Wide le en die ruimte biedt voor 160 zitplaatsen is er vanaf nu ook een kleine aula Smelle le met 30 zitplaatsen.

De wensen van de nabestaanden

,,Wij merken dat er behoefte is naar een intieme omgeving om afscheid te nemen,” legt Astrid Bethlehem uit. ,,Als crematorium willen wij onze klanten de hoogste kwaliteit bieden en daarvoor is de nieuwe kleine aula een uitkomst.” Beide aula’s hebben hun eigen koffiekamer voor de nazit.

Aula Smelle le

Negen weken geleden is Wâldhôf gestart met de verbouwing van het uitvaart kantoor tot een kleine aula. Het crematorium kreeg regelmatig het verzoek of er een mogelijkheid was voor een condoleance of plechtigheid in intieme sferen.

Afscheid nemen van je dierbare is veel persoonlijker en intiemer in een daarbij passende omgeving. Zo gezegd, zo gedaan.

Bekendmaking nieuwe naam

Bij een nieuwe ruimte hoort een nieuwe naam, aldus Astrid Bethlehem. Het team was niet echt gecharmeerd om de aula’s nu grote/kleine aula te noemen of aula1/2. Om inspiratie te krijgen voor een nieuwe naam is enige tijd geleden een prijsvraag uitgezet. Uit alle inzendingen is een selectie gemaakt en is de keus gevallen op twee Friese wateren hier in de omgeving. Toepasselijk bij onze rouwkamers, die namen hebben van gebieden in onze omgeving. Vandaar dan ook de naam Wide Ie voor onze grote aula en de Smelle Ie voor de kleine aula.

Officiële opening

De nieuwe aula is sinds 2 augustus in gebruik en op 20 september om 16:00 uur zal hij officieel geopend worden voor genodigden.

Meer informatie

Wie vragen heeft, kan telefonisch contact opnemen met Wâldhôf via 0512 – 366 360 of 06 29 50 84 32 tussen 08.30 en 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.crematoriumwaldhof.nl.