Goede doelen Friesland ontvangen bijdragen ANWB-fonds

DRACHTEN - Stichting Friesland Beweegt uit Joure, Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag en Speeltuin De Draaikolk uit Drachten ontvangen dit jaar bijdragen van het ANWB-fonds. Er waren in totaal vier genomineerde projecten in Friesland waarop door ANWB-leden gestemd kon worden. Dat heeft het ANWB-fonds bekendgemaakt

Friesland Beweegt is een organisatie die buitenactiviteiten organiseert voor mindervalide en valide mensen. De Stichting wil materialen aanschaffen om evenementen toegankelijker te maken voor iederen. Eerste prijs. Bijdrage ANWB-fonds: €5.000.

Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag beheert vier speeltuinen en wil een bijdrage voor de aanschaf van een rolstoelcarrousel. Tweede prijs. Bijdrage ANWB-fonds: €3750.

Speeltuin De Draaikolk wil een rolstoeldraaimolen aanschaffen. Dit initiatief krijgt de derde prijs en ontvangt een bijdrage van €2500.

Ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de ANWB heeft de bond een bedrag van €135.000 beschikbaar gesteld voor maatschappelijke projecten in Nederland. De projecten moesten een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid

Nederland kent veel verenigingen en organisaties die zich inzetten voor allerlei activiteiten die in de samenleving gebeuren. Met het ANWB Fonds steunt de ANWB die initiatieven. Uit de 300 ingezonden projecten zijn er 55 genomineerd, verspreid over het land. Het was daarna aan de ANWB-leden om te bepalen welke initiatieven een financiële bijdrage verdienen. De afgelopen maand is er volop gestemd.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/betrokken