Cast kerstvoorstelling Skrutsj bekend

DRACHTEN - De Lawei presenteert 22 amateurtalenten uit Drachten en omgeving die een rol hebben weten te bemachtigen in familievoorstelling Skrûtsj.

Afgelopen juli deden zij, samen met ruim 70 anderen, auditie voor de kerstmusical die eind december in De Lawei te zien is. Tot die tijd betekent dat iedere week repeteren, dansen en zingen in de Roel Oostrazaal.

Skrûtsj is een speciale bewerking van Charles Dickens’ boek A Christmas Carol (1843). Gemaakt door hetzelfde team dat in 2016 (Annie) en 2017 (Oliver met een twist) vijf-sterren recensies scoorde met hun kerstmusicals voor De Lawei. Dit jaar dus het verhaal van Scrooge, maar dan vertaald naar Smallingerland. Het verhaal is losjes gebaseerd op de geschiedenis van twee belangrijke skûtsje-bouwers in Drachten: de familie Roorda en de familie Van der Werff. Onze hoofdfiguur heet Bauke Boorda en krijgt in de nacht voor kerstmis bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn verleden, heden en toekomst…

Alle teksten en liedteksten zijn volledig nieuw geschreven en worden uitgevoerd door jong en oud amateurtalent uit de omgeving. Dit alles onder leiding van een professioneel creatief team met wederom Wilma Hoornstra en Paul Passchier aan het roer.

Skrûtsj is 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december te zien in Schouwburg De Lawei. Kaarten zijn te koop bij de kassa en op www.lawei.nl.