Helden Fan Hjir

Drachten - Zondag 30 september 2018 staat er een nieuw evenement te gebeuren in Fryslân. Die dag gaan in zoveel mogelijk dorpen en steden Friese muzikanten het podium beklimmen. Bands, singer-songwriters, rappers, korpsen, dj’s, koren en muziekverenigingen, iedereen doet mee, van klassiek tot pop en van jazz tot hafabra. Op deze manier laat organisator Friesland Pop met Helden Fan Hjir zien wat Fryslân als ‘iepen mienskip’ allemaal wel niet aan muziek te bieden heeft, in de grotere plaatsen in de provincie, maar zeker ook in de kleinere.

In Drachten en omgeving is het wel bijzonder druk met meer dan 17 optredens; zo doet Poppodium Iduna mee met Helden Fan Smellingerlân met maar liefst 15 optreden van lokale helden. In de kleine zaal zullen er optredens zijn van: Moesman, Haije Vrieswijk, Piipegaeltsje Sjongers, Sadelrûkers, Challenger, Hardz, San XYZ en UniBeatz. In de grote zaal zullen er optredens zijn van The Skombags, Zenith, Hyde Park, SideWalk Jamming en Sunborne. Sunborne maakt energieke kosmische rock en combineert dat met rauwe rap. Afgelopen maart brachten zij hun debuut EP “Upon the Surface” uit. Als afsluiter in de grote zaal zullen zich een drietal bands presenteren die samengesteld zijn uit getalenteerde Drachter muzikanten uit het traject van Never Ending Orchestra.

Daarnaast doen ook Hopper in Drachten en Café de Skippersseal uit Oudega mee aan Helden Fan Hjir. In Hopper zullen Jesper Boonstra en de mannen van The Escalates optreden en in Café De Skippersseal zal een optreden van Nine Lives te vinden zijn.

Kijk op www.heldenfanhjir.nl voor het hele programma en de aanvangstijden

Helden Fan Hjir is een project van Friesland Pop en maakt onderdeel uit van Never Ending Orchestra en LF2018