Skimerjûn: it’s in the name….

NIJ BEETS - In it Damshûs in Nij Beets wordt vrijdag 28 september Skimerûn gehouden.

Het hangt al een tijdje in de lucht en het gaat er toch echt van komen. Skimerjûn is terug! Het terrein van it Damhûs in Nij Beets wordt vrijdag 28 september voor één avond weer omgebouwd tot festivalterrein. Wat is het geheim van dit festival? Waarom vroegen zo veel mensen om een comeback van deze sympathieke formule?

Gevraagd aan gasten die het eerder meemaakten is het vooral de sfeer, die vroege ‘skimer’ die tussen de sfeervolle gebouwtjes van it Damshûs hangt. Na een zomer die weer voorbij is willen ze nog even nagenieten, nog even dromen en napraten voordat de wind weer over de weilanden gaat gieren. De line up voor deze avond past bij die sfeer. Groepen als Barragan, L'Chaim en Dwaalgasten verklanken verlangen en melancholie. De sfeer van de muziek van ‘Reiziger’ is universeel en Fries tegelijk.

Skimerjûn is wereldmuziek tussen de hooibalen. Van intieme unplugged muziek onder de hanenbalken tot klezmer en folk die de pan uit swingt.

Op de site van it Damshûs worden de dertien artiesten toegelicht. Tevens kan men daar een ticket bestellen voor 15 euro. De organisatie verwacht dat het kleinschalige festival snel is uitverkocht.

Meer informatie op www.damshus.nl.