Pianorecital in Drachten

DRACHTEN - In de Rooms-Katholieke Kerk de Goddelijke Verlosser wordt vrijdag 28 september om 19.30 uur een pianorecital gehouden.

Onder andere worden pianostukken van Chopin, Beethoven, Ravel, Debussy en een kleine selectie eigen werken uitgevoerd. De sfeer van de stukken is veelal romantisch en licht impressionistisch. Een programma waar menig muziekliefhebber (ook zonder kennis) van zal genieten.

Carine de Winter is een pianodocente die al meer dan 30 jaar een privé praktijk heeft voor pianoleerlingen. Na haar conservatorium studie heeft zij de PABO gevolgd. Deze studie heeft haar visie op lesgeven en leren verdiept.

Voor de periode dat zij als leerkracht en directeur in het basisonderwijs werkzaam was, heeft ze regelmatig recitals gegeven, solo en ook met haar tweelingzus die zangeres,harpist en pianodocent is.

De laatste jaren heeft ze zich teruggetrokken om nu opnieuw actief te worden in muziek. In 2016 en 2017 zijn 7 albums van haar eigen composities voor piano uitgegeven door de Belgische uitgeverij DMP in Antwerpen