Crematorium Wâldhôf heeft een nieuwe aula

OPEINDE - Het crematorium Wâldhôf in Opeinde heeft donderdag een nieuwe aula geopend.

Naast de grote aula die vanaf nu omgedoopt is tot aula Wide le en die ruimte biedt voor 160 zitplaatsen is er vanaf nu ook een kleine aula Smelle le met 30 zitplaatsen.

,,Wij merken dat er behoefte is naar een intieme omgeving om afscheid te nemen,” legt Astrid Bethlehem uit. ,,Als crematorium willen wij onze klanten de hoogste kwaliteit bieden en daarvoor is de nieuwe kleine aula een uitkomst.” Beide aula’s hebben hun eigen koffiekamer voor de nazit.

Aula Smelle le

Negen weken geleden is Wâldhôf gestart met de verbouwing van het uitvaart kantoor tot een kleine aula. Het crematorium kreeg regelmatig het verzoek of er een mogelijkheid was voor een condoleance of plechtigheid in intieme sferen. Deze kleine aula is nu geopend.

Bekendmaking nieuwe naam

Bij een nieuwe ruimte hoort een nieuwe naam aldus Astrid. En wij als team waren niet echt gecharmeerd om de aula’s nu grote/kleine aula te noemen of aula1/2 Om inspiratie te krijgen voor een nieuwe naam hebben wij enige tijd geleden een prijsvraag uitgezet. Uit alle inzendingen is een selectie gemaakt en is de keus gevallen op 2 Friese wateren hier in de omgeving. Toepasselijk bij de rouwkamers, die namen hebben van gebieden in onze omgeving. Vandaar dan ook de naam Wide Ie voor onze grote aula en de Smelle Ie voor de kleine aula.