Expositie 'Indrukwekkende momenten'

WIJNJEWOUDE - In Galerie Efterom in Wijnjewoude is vanaf 29 september de expositie Indrukwekkende momenten te bekijken.

Drie kunstenaressen, Heleen van der Tuin, Riet Bakker en Sonja van Dijk laten in het werk veel indrukwekkende momenten zien

Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: ,,Het werk van de kunstenaressen maakt indruk door een sterke persoonlijke hantering van kleur, vorm, licht, textuur en structuur. Het zijn impressies van een bepaald moment waarbij het gekozen materiaal een belangrijke rol speelt. Door de eigen werkwijze wordt het een boeiend en interessant kijkspel. Het werk wat getoond wordt is opvallend en in het oog springend. Kleurrijk en imposant maar onderling sterk contrasterend. Enerzijds wordt er ingetogen werk getoond, anderzijds speels en uitbundig werk.”

Het werk van keramiste Riet Bakker (Cornwerd) valt op door de strakke, ingetogen vormgeving van haar handgevormde objecten. Haar inspiratie haalt ze uit het architecturale aspect van vormen uit de natuur. Vanuit het silhouet zoekt ze naar perfecte profielen met vloeiende lijnen en intrigerende patronen.

Keramiste Sonja van Dijk (Bergambacht) gaat meestal uit van een handgevormde basis. Op deze basis boetseert ze allerlei ‘groeivormen’ waarbij ze vaak hulmiddelen gebruikt zodat er verschillende texturen ontstaan. Opvallende speelse vormen en uitbundige kleuren zijn kenmerkend voor haar werk.

Het werk van Heleen van der Tuin (Groningen) valt op door het gebruik van heldere en stralende kleuren. Haar abstracte werken zijn echte kleurbronnen waarbij het licht-donker een bijzondere plaats inneemt. Abstractie met soms herkenbare landschappen. Ze schildert met olieverf en acrylverf.

De expositie loopt tot en met zondag 16 december 2018. Galerie Efterom ligt aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.galerie-efterom.nl.