Open werkplaats Jan Ketelaar

DRACHTEN - De werkplaats van Jan Ketelaar is zaterdag 29 september tussen 11 en 17 uur geopend voor publiek

Ketelaar werkt aan twee vijfmeterhoge gelaste vrouwfiguren. Titel: Wachten op hoog water. De eerste dame is onlangs afgerond en er wordt hard aan gewerkt om haar binnenkort op de dijk bij Holwerd te kunnen plaatsen, als onderdeel van Leeuwarden 2018, Sense of Place en Holwerd aan Zee.

De open werkplaats van 29 september heeft een mooi programma. Om circa 14:30 staat een optreden gepland van Pot, Baumgarten & Van Astenrode. Het trio speelt op volksmuziek geënte eigen nummers. Muziek vol prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk zo bijzonder zijn. Tussen 11:00 en 14:00 is de accordeonmuziek van Erik de Boer te horen, hij speelt nummers uit uiteenlopende muziekstijlen. Tot slot kan deze dag ook gekeken worden naar schilderijen, foto’s, beelden en keramiek van verschillende gastexposanten én is er rond de klok van 15:00 een poëziemoment.

Zoals gewoonlijk zijn in de fabriek de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma geopend, is Arttwa aanwezig én kan een hapje gegeten worden bij de fijnproeverij van stichting Craftwurk.

De open werkplaats op 29 september is van 11:00-17:00, Tussendiepen 6 te Drachten. Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl