Open dag bij Dierenasiel De Swinge

DRACHTEN - Dierenasiel De Swinge in Drachten houdt zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, een open dag.

Werp een blik achter de schermen van het asiel, ontmoet de asieldieren, bekijk de dierenambulance of laat je huisdier chippen. In de Swinge worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen. Ze krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

Chipactie

Dieren die zwerven, worden vaak door de dierenambulance van straat gehaald en naar het asiel gebracht. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of staan niet goed geregistreerd. Daardoor is het moeilijk om de eigenaar te vinden. Tijdens de open dag krijgen huisdiereigenaren daarom de mogelijkheid hun huisdier te laten chippen en registreren voor een scherp tarief van 15 euro.

Activiteiten

Maar er is meer te doen op de open dag. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken, er is een rommelmarkt en tal van leuke snuffelkraampjes. Bezoekers kunnen een gokje wagen. De teams van dierenasiel De Swinge en dierenambulance De Wouden staan klaar om vragen te beantwoorden en te vertellen over het werk in het asiel en op de dierenambulance.

Dierenbescherming

Dierenasiel de Swinge en dierenambulance De Wouden maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming vangt jaarlijks ongeveer 25.000 asieldieren op en de dierenambulances in het land rukken zo’n 65.000 keer per jaar uit om dieren in nood te helpen. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren. Via voorlichting en preventiewerk probeert de Dierenbescherming dierenleed zo veel mogelijk te voorkomen.

Iedereen is welkom

Iedereen die dit interessant vindt en graag eens een kijkje komt nemen, is van harte welkom aan het Grasland 114 in Drachten. De koffie en ranja staan klaar tussen 11 tot 16 uur.

Mensen die met de auto komen, worden verzocht te parkeren buiten de poorten van het asiel, langs de weg te parkeren.