Schoolkamp De Wiekslag

DRACHTEN - Vorige heeft heeft Jenaplanschool De Wiekslag in Drachten haar jaarlijkse schoolkamp gehouden,met als doel elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen in een ontspannen sfeer.

Het schoolkamp wordt bewust in de derde week van het schooljaar gevierd, om de groepsvorming te bevorderen in de eerste 'Gouden weken' van het schooljaar. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen. Dit jaar speelt het kamp zich af rond het thema de planeet Galskeiw.

Professor Tekar heeft een nieuwe planeet ontdekt: planeet Galskeiw. Een heel bijzondere planeet, omdat daar alles achterstevoren gedaan wordt. In het geheim heeft de professor een raket gebouwd, waarmee ze naar de nieuwe planeet wil reizen. Het is een groot geheim en de kinderen mogen het niet verder vertellen.

De raket is ook nog niet helemaal klaar, de laatste voorbereidingen moeten nog gedaan worden en de kinderen moeten beloven dat ze nergens aankomen. De kinderen houden zich daar prima aan, maar juf Femke en juf Susanne niet. Zij zijn stiekem in de raket gaan zitten en hebben op alle knopjes gedrukt, zodat zij de ruimte in zijn geschoten.

Professor Tekar is hier erg van geschrokken en heeft gelukkig contact kunnen leggen met de juffen die inmiddels op de planeet zijn aangekomen. De juffen hebben veel spijt van hun daad en willen graag terug. Maar dat gaat zomaar niet…

De kinderen moeten de komende dagen helpen met het zoeken van brandstof, onderdelen voor de raket en een code om de TOMTOM weer te activeren. Aanstaande vrijdag hoopt iedereen dat de kinderen dit alles hebben gevonden, zodat de juffen weer veilig naar huis kunnen keren. Het wordt nog spannend.

De kleuters hebben woensdag genoten van allerlei activiteiten rondom de school. Donderdagmiddag brengen ze een bezoek aan het middenbouwkamp in Bakkeveen en vrijdag gaan ze naar de volkssterrenwacht in Bergum. De kinderen van de middenbouw hebben hun kampprogramma rondom een kampeerboerderij in Bakkeveen en de bovenbouw is op de fiets naar een kampeerboerderij in Appelscha gegaan.

Op deze locaties zal volop samen gespeeld, gevierd, gesproken en gewerkt worden. Er worden raketten gebouwd, groepspelen gespeeld, een bonte avond gevierd, er worden verhalen verteld en uiteraard veel plezier gemaakt in een ontspannen sfeer, waar veel ouder(s)/verzorger(s) en het team bij aanwezig zijn.