Opvoeden is Samenspel

DRACHTEN - Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018 is de landelijke Week van de Opvoeding met als thema 'Opvoeden is Samenspel'. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland organiseert samen met andere partijen diverse activiteiten die in het teken staan van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Van klimclinic, knutselworkshop en beweegspelletjes voor de kleintjes tot een voorstelling over middelengebruik, een opvoed Webinar en de start van 'Stoptober!'. Op woensdag 3 oktober is er tussen 14.00 en 16.00 uur een heuse Opvoedparty in Bibliotheek Drachten met onder andere de start van de Kinderboekenweek 'Vriendschap'. De meeste activiteiten zijn gratis. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.cjgsmallingerland.nl.

Gratis activiteiten

In de Week van de Opvoeding 2018 heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin uit het brede activiteiten- en zorgaanbod voor ouders en kinderen een selectie gemaakt. Een gevarieerd programma met bijna allemaal gratis activiteiten is het eindresultaat. Klimmen, zwemmen, voorlezen, expedities, challenges, trainingen voor weerbaarheid of een gezonde leefstijl, beweegspelletjes en een theatervoorstelling voor de kleintjes, het kan allemaal. Pedagogen zijn met informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid aanwezig bij de Opvoedparty en bij Kinderboerderij de Naturij. De scholen van het mbo en het voortgezet onderwijs organiseren tijdens de Week van de Opvoeding verschillende activiteiten voor de leerlingen over genotmiddelen zoals alcohol, roken en drugs. Zo ook een voorstelling van Theater Smoar in Poppodium Iduna. Op de website van het CJG Smallingerland staat per activiteit uitgebreide informatie, locatie en tijd vermeld.

Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Tijdens de themaweek draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat hierbij om het bewust worden van het gewone dagelijkse opvoeden, stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

CJG Smallingerland

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland is een samenwerkingsverband tussen organisaties die met kinderen en jongeren van 0-23 jaar werken. Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Het CJG is bereikbaar via www.cjgsmallingerland.nl, telefoonnummer 088- 5 335 330 of via e-mail gebiedsteam@smallingerland.nl. Alledaagste tips zijn te vinden op de Facebookpagina.