Training Rots en Water

DRACHTEN - De training Rots en Water start maandag 1 oktober.

In de training krijgen de kinderen van 8 t/m 12 jaar vaardigheden mee voor meer zelfrespect en zelfvertrouwen. Ze leren dat ze trots mogen zijn op zichzelf, hun eigen grenzen kunnen aangeven en kunnen vertrouwen op hun eigen kracht. De training is volledig gratis. Samen gaan ze 10 weken onder professionele begeleiding aan de slag op de maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland, Moleneind ZZ 95 in Drachten. Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl.

Leren opkomen voor jezelf

Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 8 tot en met 12 jaar, die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen. De training bestaat uit tien sessies van een uur onder begeleiding van een gediplomeerde Rots & Water docent. Er is aandacht voor het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen, maar ook voor het fysiek, mentaal en mondeling weerbaar worden. Daarnaast leren de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. Door het doen van verschillende opdrachten leren de kinderen hun eigen weg te kiezen, grenzen te stellen en om te gaan met bijvoorbeeld groepsdruk, pesterijen of onzekerheid. De kinderen staan na afloop van de training steviger in hun schoenen.

CJG Smallingerland

Het CJG Smallingerland is een samenwerkingsverband tussen organisaties die met kinderen en jongeren van 0-23 jaar werken. Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Het CJG is bereikbaar via www.cjgsmallingerland.nl, telefoonnummer 088- 5 335 300 of via e-mail gebiedsteam@smallingerland.nl. Alledaagste tips zijn te vinden op de Facebookpagina.