Terug van weg geweest: Town of Saints

NIJ BEETS - De Groningse folkband Town of Saints treedt vrijdag 28 september op tijdens Skimerjun.

Net als het Skimerjun-festival zelf is de Groningse folkband Town of Saints weer helemaal terug. Bijna tegelijk met het festival in Nij Beets, brengt zij haar nieuwe album uit. Met het nummer ‘Celebrate’ sluit ze een bezinningsperiode af. De nieuwe sound is te horen op het Skimerjun-festival.

Harmen, zanger van de band over het nieuwe gelijknamige album: ,,Hoe zullen we ons gedragen als het ‘einde van de wereld’ opeens aanstaande is? Celebrate gaat niet over het einde van de wereld zelf, maar over menselijk gedrag rond deze apocalyps. Tegelijkertijd staat het symbool voor het achterlaten van een chaotische, onvoorspelbare tijd.”

Wat is ‘Skimerjun’? In een mijmerende after summer sfeer kunnen bezoekers vrijdagavond 28 september slenterend over het Damshus-terrein genieten van maar liefst elf muziekgroepen. Bezoek www.damshus.nl voor elfde laatste informatie en bestel uw ticket online. Wees er snel bij want de organisatie verwacht dat het meest intieme festival van het Noorden snel is uitverkocht.