Koorrepetities voor opera Samson & Dalila gestart

GORREDIJK - De koorrepetities voor de opera Samson & Dalila zijn gestart.

De koorrepetities voor de opera Samson & Dalila zijn gestart.

De repetities vormen de opmaat van de grand opera die eind november wordt opgevoerd in de boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk.

De voorbereidingen zijn in volle gang want op 22, 24 en 25 november 2018 zullen Albert Bonnema en Carina Vinke hun opwachting maken in de historische opera over de Bijbelse held Samson en de verleidelijke Dalila. De opera, een productie van Never Ending Orchestra, onderdeel van LF2018, vindt plaats tussen 1,5 miljoen boeken in de boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk.

De opera van Camille Saint-Saëns wordt uitgevoerd door solisten, orkest, groot koor en exotisch ballet. De muzikale leiding is in handen van Andrew Wise en de productie wordt ondersteund door 12 zangers van Concensus Vocalis en tientallen amateurs. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de originele partituur per acte 'gehercomponeerd' door drie componisten (Andrew Wise, Mathias Coppens en Bram Kortekaas) voor strijk- en blaaskwintet, piano, harp, orgel en slagwerk. De enorme boekenhal in Gorredijk, met een uitstekende akoestiek dankzij de grote hoeveelheid boeken, vormt het eigentijdse, theatrale decor. Kaarten zijn te koop via VanPlan.

Albert Bonnema

'Tenor om útens', Albert Bonnema, is initiatiefnemer en regisseur van de opera. In het kader van LF2018 was hij dit jaar al betrokken als artistiek leider bij het Under de Toer project De klokken fan Berltsum en als tenorsolist bij de productie Altyd Seumer.

Zie voor een trailer de site Never Ending Orchestra.