Kinderboekenweek in Bibliotheek Drachten

DRACHTEN - De Kinderboekenweek is dit jaar van 3 tot en met 14 oktober, het thema dit jaar is Vriendschap.

Bibliotheek Drachten organiseert tijdens de Kinderboekenweek veel leuke activiteiten voor kinderen zoals de Raadselroute, de voorstelling Ezel en Beer en de Vriendschapsavond.

Raadselroute

Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen vanaf 8 jaar een raadselroute doen in de bieb. Onderweg kom je allerlei vriendschapsraadsels tegen die je moet oplossen. Dolfje en Noura, Andy en Terry; alle vriendjes uit boekenland komen voorbij. Heb je alle oplossingen gevonden? Dan mag je een leuk cadeautje ophalen bij de klantenservice! Ook voor kinderen t/m 7 jaar liggen er raadsels en knutselopdrachten klaar.

Voorstelling Ezel en Beer (4+)

De komische kleutervoorstelling Ezel en Beer is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Aby Hartog. Als de beer in een kuil valt, onderneemt de ezel een opvallende reddingsactie. Want de ezel en de beer zijn vrienden en ze zorgen voor elkaar. Ezel en Beer is een grappige en muzikale voorstelling over vriendschap door dik en dun.

Zondag 7 oktober 15.00 – 15.50 uur / leden €3,- niet leden €4,-

Vriendschapsavond (8+)

Woensdagavond 10 oktober vieren we de vriendschap tijdens de Vriendschapsavond! Kom samen met je vrienden en vriendinnen naar deze feestelijke avond in de bibliotheek. Er is van alle te doen voor kids vanaf acht jaar, zoals een workshop Vriendschapsboekjes maken door Silleke, een vriendschaps-vossenjacht, vriendschapsarmbandjes maken en nog veel meer! Hou je van muziek? Singer-songwriter Marsha Boes, student Muziek van het Noorderpoort, treedt op. Als aandenken aan deze leuke avond kun je een glittertattoo laten zetten. Kom je ook?

Woensdag 10 oktober, 19.00 - 20.30 uur. Gratis, wel even aanmelden.

En verder

Woensdag 3 oktober openen we de Kinderboekenweek met de Opvoedparty, georganiseerd door CJG Smallingerland. Een middag vol met spelletjes, schminken, knutselen, tips, weetjes en informatie over opvoeden. Ook het Voorleeshalfuurtje (2+) op zondag 7 oktober, de Doe-middag in het FabLab (10+) op woensdag 10 oktober en het Papa Mama Café op woensdag 10 oktober staan in het teken van de Kinderboekenweek. Kom erbij!