Bert Klaver exposeert met recycling kunst

MILDAM - De Drachtster kunstenaar Bert Klaver heeft van 7 oktober tot en met 16 december een expositie in Galerie Mildam.

Bert Klaver, geboren 15-6 1943 te Joure, is actief in de kunstwereld sinds 2008. Hij heeft zijn opleiding tot leraar teken- en handenarbeid in de jaren 60 behaald, maar sinds die opleiding niet praktiserend omdat hij gekozen heeft voor een ander werkzaam leven in het onderwijs.

Na zijn pensionering is Klaver actief beeldend bezig door het maken van onder meer objecten. Hiervoor gebruikt hij restmateriaal uit de industrie: lood/zink/koper/metaal/glas. Ook gebruikt hij materiaal uit de natuur, waaronder steen, mineralen, vulkanisch materiaal, zand, kolengruis, verbrand hout/strandvondsten/resten van schedels.

Zijn werk valt onder de kunststroming art trouvé”. Zelf noemt hij het liever recycling kunst.

Dikwijls werkt hij vanuit een thema. Zie hiervoor zijn website: www.bertart.nl. Deze site is gedateerd maar geeft een indruk van zijn werk en gedachten. Zijn werk kun je goed plaatsen in een kamer of kantoor omdat het een bescheiden formaat heeft.

Het werk van Klaver is te zien bij Galerie Mildam, van 7 oktober t/m 16 december, Schoterlandseweg 37, 8454 KB Mildam. Openingstijden: vr-, za- zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er Open Huis dan zijn alle kunstenaars zelf aanwezig. Bert Klaver is zondag 7 oktober ook in de galerie.

Foto’s Kunst Kollektief