Nieuwe educatieve route bij de Spitkeet

HARKEMA - Bij de Spitkeet in Harkema wordt donderdag 4 oktober het Egelpad geopend.

Speciaal voor groep 3/4 van het basisonderwijs is het Egelpad bij de Spitkeet ontwikkeld. Een samenwerking tussen het NDE Pingo & Pet, IVN en de Spitkeet. Ook de scholen die aangesloten zijn bij het NME- centrum de Klyster kunnen hier gebruik van maken.

De route loopt over het terrein van De Spitkeet. Eddy de Egel laat de kinderen ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. Onderweg leren ze van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam!

Animo

Er zijn al 8 groepen die zich hebben aangemeld in september en oktober. Het educatieve pad wordt officieel geopend op donderdag 4 oktober. De kinderen van groep 3/4 van It Holdersnêst uit de Harkema zullen hierbij aanwezig zijn.

Achtergrond

NDE Pingo & Pet verzorgt natuur, milieu en duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Alle basisscholen in deze twee gemeenten kunnen gebruik maken van het aanbod. Dit aanbod bestaat uit geheel verzorgde excursies, gastlessen, educatieve paden en natuur in de klas.

Het Egelpad is ontwikkeld door NDE Pingo & Pet in samenwerking met de Spitkeet en IVN.