Barokconcert in Witte Kerk Hemrik

HEMRIK - In de Witte Kerk in Hemrik wordt zaterdagavond 6 oktober én op zondagmiddag 7 oktober een groot barokconcert gegeven.

De bezetting bestaat uit negen professionals op blokfluiten, fagot, strijkers en klavecimbel. Op het programma staan grandioze werken zoals het klavecimbelconcert van Bach (Brandenburgs concert nr 4) en het concert voor cello, fagot en strijkers van Vivaldi. Daarnaast twee grote werken van Telemann voor twee blokfluiten, fagot en strijkers.

Tegenwoordig komt het niet vaak meer voor dat er concerten worden gegeven met zo'n grote bezetting en daarom is het extra bijzonder. De orkestrale werken liggen goed in het gehoor en de ervaring om live deze muziek over je heen te laten komen en te zien hoe deze gemaakt wordt is zeker de moeite waard.

In verband met de verwachte belangstelling is het raadzaam plaatsen voor de zaterdag en/of de zondag te reserveren via www.wittekerkhemrik.nl. De toegang bedraagt slechts 10,--

De spelers komen speciaal voor dit concertweekend bij elkaar vanuit Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Paul van der Voort, Marianne Heeres en Anne Vos - van Dijk zijn als docent verbonden aan Ars Musica en geven in onze omgeving ook lessen. Marit Darlang (barokfagot) uit Hoornsterzwaag studeerde in Utrecht en Barcelona en leerde daar klaveciniste Lucille Chartrain kennen, die in Bachs klavecimbelconcert zal soleren.

Een sprankelende en wilde stroom van nootjes, begeleid door de blokfluiten en de strijkers in dit welbekende werk. De barokstrijkers (2 violen, alt, cello en bas) komen uit verschillende delen uit Nederland en Duitsland samen om hier in Friesland te spelen.