Boerderijdag in Tijnje

TIJNJE - Kaasboerderij de Gelder uit Tijnje houdt zaterdag 6 oktober een open dag.

Geïnteresseerden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom. Er is van alles te doen voor jong en oud.

,,Een paar keer per jaar zetten we de deuren van ons bedrijf wagenwijd open. We vinden het belangrijk dat mensen kunnen zien hoe wij werken”, vertelt Jenny Vogel, eigenaresse van Kaasboerderij de Gelder. ,,Je kunt die dag overal een kijkje nemen. Bezoek bijvoorbeeld onze veehouderij en kijk met eigen ogen hoe de dieren leven, vraag de boer wat ze eten en zie hoe de veearts de gezondheid van koeien checkt.”

Bezoek de kaasmakerij

Ook kunnen bezoekers de nieuwe kaasmakerij bekijken. Hier zie welke machines bij het maken worden gebruikt en hoe de kazen worden bewaard. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor de jeugd. Zo is er een wedstrijd kalfjes tekenen en een speurtocht met vragen die langs alle bedrijfsonderdelen leidt.

Specialisten en leveranciers aanwezig

Alle mogelijke vragen die u heeft over het moderne boerenbestaan worden die dag beantwoord. Er zijn namelijk verschillende leveranciers aanwezig die uitleg kunnen geven. Hoe werkt een melkmachine precies? Wat hoor je in de maag van een koe? En waarom wordt koe Daniëlle in het zonnetje gezet?

Boerenmarkt

Op de boerenmarkt maakt u ook kennis met andere boeren uit de omgeving. Zij zijn leveranciers van al het lekkers dat in de boerderijwinkel in Tijnje wordt verkocht. Vraag dus direct aan de makers wat de herkomst en bijzonderheden van hun producten zijn.

Over Kaasboerderij de Gelder

Kaasboerderij de Gelder is een echt familiebedrijf waarbij de melkveehouderij en kaasmakerij nauw samenwerken. Het bedrijf is in 1962 gestart als melkveehouderij en in 1984 uitgebreid met de kaasmakerij en boerderijwinkel.