Eerst je droomhuis kopen of eerst je eigen huis verkopen?

DRACHTEN - Voor de meeste mensen is het kopen en/of verkopen van een huis een spannende tijd.

Het grote dilemma daarbij is ga je nu eerst je huis verkopen en dan je droomhuis kopen of koop je je droomhuis om daarna je eigen woning in de verkoop te doen. Hoewel deze keuze niet gemakkelijk is zijn er wel een paar handvaten die je kunnen helpen om in deze situatie de juiste beslissing te nemen.

In sommige situaties is het wenselijk dat je eerst kiest voor verkoop van je eigen woning bijv. als je zekerheid wilt en precies wilt weten wat je kunt uitgeven. Maar wat als ineens je droomhuis voorbij komt en je snel moet handelen?! Heb je een courante woning en kun je tijdelijk dubbele woonlasten dragen dan is dat geen probleem. Het is slim om van te voren goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen je eigen situatie en wat het best bij jou past. Toch kan de keuze lastig zijn en is het fijn als er iemand is die je kan adviseren en je kan begeleiden in het proces.

Als makelaar kan makelaar Meine Knijpstra klanten helpen om de beste keuzes te maken. Het gaat daarbij om vragen als”:

Heb ik een courante woning?

Wat is de waarde van de woning?

Wat is de beste tijd om de woning in de verkoop te zetten?

Wat kan ik doen om de woning geschikt te maken voor de verkoop?

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact met Knijpstra opnemen voor een waardebepaling. Dit doet hij graag en gratis.