Drachten in Stijl meets DaDa zaterdag 6 oktober

DRACHTEN - Voor de vierde keer rollen de centrumondernemers de rode loper uit tijdens het event Drachten in Stijl. In verband met LF2018 heeft deze aanstaande editie een extra cultureel tintje, namelijk Drachten in Stijl meets DaDa. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur en winkels zijn open tot 18.00 uur.

Het evenement met 1000 meter rode loper door het centrum vindt jaarlijks plaats in de overgang naar de herfst. Ruim 60 winkels presenteren hun najaar- en wintercollectie op de catwalk. Naast de modewinkels zijn ook de bloemist, de slager, de bakker, de parfumerie, de kapper, de kunsthandel en nog vele andere winkels en horeca te vinden op de rode loper.

Catwalks Museumplein en OP de Drachtstervaart

Op het museumplein kan men genieten van een catwalk over het plein. Naast de catwalk kan men zittend genieten van de zhow op bankjes, krukjes, zitzakken. Op de Drachtstervaart wordt een catwalk van maar liefst 50 meter gerealiseerd. Dit is uniek in Nederland.

De deelnemende winkels showen hun collectie op beide catwalks tijdens twee shows die tegelijkertijd plaatsvinden. De eerste show is om 13.30 uur en de tweede start om 15.30 uur. De shows worden afgewisseld met dansers en dichters op de catwalk. De presentatie is in handen van Ben Vieberink en Maria Phielix en zij zullen op beide catwalks een show presenteren. De dansers van BCD, Dans Studio Drachten en Dansida zijn onderdeel van de shows op beide catwalks. Dichters Bram Zielman, Andries de Jong en Eric de Boer zullen gedichten voordragen als voorproefje op de DaDa poëziebal ’s avonds in de Lawei.

Muziek, dans en theater in de winkelstraten

Naast de shows op de catwalk is er nog meer te beleven in de winkelstraten en kunt u dansers tegenkomen op de rode loper.

Op het Franse pleintje speelt Blowing Away, inmiddels een bekende in ons centrum, licht akoestische muziek. Robert en Jan Dirk brengen deze middag heerlijke bekende liedjes ten gehore nabij het terras van Thuishaven.

Het Raadhuisplein heeft een mooi gezellig terras waar we deze middag muziek en theater kunnen beleven. Murk is singer songwriter en ook zeker geen onbekende in ons centrum is. Dit keer speelt hij op het terras bij cafe het Raadhuys tussen 13.00 uur en 17.00 uur een aantal sets.

De theatergroep Pretvormers uit Amsterdam is te vinden op het vlonderterras bij de Graancirkel. Na een eerste act om circa 13.00 uur zullen ze ook een parade door het centrum doen tussen 14.30 uur en 15.30 uur. Gekke kostuums en muziekinstrumenten zorgen voor een gezellige en verrassende beleving. Rond 16.30 sluiten ze af met een act op het terras van het Raadhuisplein. Steltlopers kom je tegen bij de Marke en delen een attentie uit.

Aan de shows op de catwalk doen mee:

Esprit, Mango, Miss Etam, Okay Fashion and jeans, Witteveen Mode, DiDi, Bristol, Upto Date, Idenza, De Steech, Boetyk, Paris 2 day, Blom Mode, Kamsma, Esprit, 10niek, Marlon’s haarboetiek, ’t tsiispuntsje, Duifhuizen, By Syts, Smit Optiek, Shoeby fashion, Ici Paris, Be One, Atelier Nienke, Backstage Kappers, Veenstra Kunsthandel, Smelnehûs, Score, Steps, Goodz, Chasin, Hema, Livera, Sport 2000, Stornebrink slager, Appie de Jong bakkerij, Greving &Greving, Fries Schathuis, Anak Anak kinderkleding, Ziengs, Pasveer, Fokkinga, Brownies & Downies, Graancirkel, Jensen, We, Elinga dames en heren, Terres des Hommes, La Parture, Van Haren, Only, Rituals, Douwe Beintema, Cecil, Douglas, Hemmes, Lincherie, Nelson, Norah, Evelien Womenswear, Jack & Jones, Best Styles, Bakkerij Boonstra, Vintage, 100% Voetbal, La Moda, Wereldwinkel, Ti Sento hair & Skinvcare, Sublym lingerie & bodywear, Rebbers Schmink, MS Mode, Groovy lifestyle & more, Juwelier van der Meulen, Street One, Van der Zee dames en heren.

Programma in het kort

Shows op de catwalk (13.30 uur en om 15.30 uur)

Tegen 13.30 opent Drachten in Stijl met dansers bij het carillon en de vlonder, waarna meteen show 1 start op de catwalk op Drachtstervaart en op Museumplein.

Om 15.30 uur show 2 op de catwalk op Drachtstervaart en Museumplein.

Muziek tussen 13.00 uur en 17.00 uur:

- Franse Pleintje – Blowing Away

- Terras Raadhuisplein cafe Raadhuys – Murk

Theater tussen 13.00 uur en 17.00 uur:

Pretvormers startact om circa 13.00 uur bij terras Graancrikel

Parade door het centrum van 14.30 uur tot 15.30 uur.

Dansers en dichters

De shows op de catwalk worden afgewisseld met performances van dansers en dichters.

Ook kan men in de winkelstraten dansers tegenkomen.

De rode loper wordt door het hele centrum uitgerold. Bij de entrees Noorderbuurt, Kaden en Zuiderbuurt worden bezoekers van harte welkom geheten door lakeien. In de winkels zijn leuke acties. Kortom: fan herte welkom.

 

De foto's zijn van Sieta Stel Fotografie.