Het portret van Drachten

Jeffrey Wakanno maakt sinds vorig jaar het Portret van Drachten (te vinden op wakenco.com). Deze week ontmoet hij Willem (59 jaar).

Wat maatk je gelukkig?

Wat mij wel gelukkig maakt is mooi weer, als ik met de boot weg ben, ik ben echt een bootjes man. We hebben een cruiser en een sloep, de een is voor de grachten in Leeuwarden en binnendoor en de cruiser hebben we echt voor de lente, de grotere stukken. Ik ben trouwens echt geen zeiler, ik heb mijn rust en ik doe mijn rust! Ik vind het wel goed, ik ga me er echt niet meer druk over maken ook hahah! Als ik iets in mijn leven kan veranderen, dan kan ik wel een hele hoop opnoemen. Maar ik kom dan uit bij de politiek, en moet je horen, daar heb ik al helemaal niks meer mee. Ik heb nooit wat voor elkaar kunnen krijgen hier, en ik heb het gevoel dat dat was omdat ik niet bij een kerk hoorde. Dus probeerde ik het in Leeuwarden en daar lukte het me wel.

Wat wilde je voor je zelf beginnen?

Ik ben in fietsen begonnen, en daar ben ik ondertussen al weer mee gestopt, en ik doe nu helemaal niks meer. Ben nog niet zo oud dat ik met pensioen kan, maar ik kan me aardig goed redden.