Anglicaanse koormuziek in Drachten

DRACHTEN - In de RK-kerk van Drachten vindt woensdag 10 oktober om 19.00 uur een Choral Evensong plaats door het mannenensemble van Collegium Vocale Fryslân o.l.v. dirigent Gerben van der Veen.

Organist is Jochem Schuurman.

De avond maakt deel uit van Magnificent Voices, een 9-daags feest rond Anglicaanse koormuziek dat van 6 tot en met 14 oktober in Fryslân wordt gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Noordelijk Koorfestival.

Een vijftal koren verzorgt elke avond een Choral Evensong – een gezongen avondgebed – en op vrijdagavond ook een avondvullend concert. Een prachtige gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de Engelse koorcultuur.

Katherine Dienes-Williams, Master of Music van Guildford Cathedral, komt speciaal voor deze gelegenheid naar Fryslân om de deelnemende koren de laatste ‘fijne kneepjes van het vak’ bij te brengen. Bovendien heeft componiste Geke Bruining-Visser op uitnodiging van de Stichting Noordelijk Koorfestival speciaal voor deze week een nieuw Jubilate geschreven, dat deze week in première gaat.

Alle Evensongs zijn gratis toegankelijk. Toegangsprijs concert € 18 incl. consumptie.

Kaarten bestellen via www.posthuistheater.nl. Voor inlichtingen: Stichting Noordelijk Koorfestival, www.noordelijkkoorfestival.nl.