Grote inzamelingsactie voor Oost-Europa in Burgum

BURGUM - Elly Hiemstra uit Burgum houdt vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober een inzamelingsactie voor Oost-Europa.

De winter staat alweer snel voor de deur en dat betekent voor duizenden mensen in Oost-Europa dat de moeilijkste periode van het jaar begint. Warme kleding is een luxe die zij zich vaak niet kunnen veroorloven. Elly Hiemstra uit Burgum zet zich voor hen in door een grote inzamelingsactie te organiseren op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober.

Niet alleen aan warme kleding, maar ook aan zomerkleding (alvast voor het volgende seizoen), schoolmateriaal en hygiëne-artikelen is een doorlopend tekort onder de allerarmsten in Oost-Europa. Deze spullen zijn dan ook van harte welkom bij Hiemstra, die ervoor zorgt dat de spullen via hulporganisatie Zending over Grenzen op de juiste plek terecht komen. Bijvoorbeeld bij Rusalina in Moldavië. Het jonge meisje heeft haar moeder in de afgelopen zes jaar slechts één keer gezien, omdat haar zoektocht naar werk haar in Rusland bracht. Rusalina woont sindsdien bij haar tante en nichtjes, maar zij leven in schrijnende armoede. De goederen die dit gezin via Zending over Grenzen ontvangt zijn van onschatbare waarde en maken hun moeilijke leven iets makkelijker.

Een steentje bijdragen

Samen met de hulporganisatie Zending over Grenzen zet Elly Hiemstra zich graag in voor kwetsbare mensen zoals Rusalina en haar tante. Inmiddels is Hiemstra ervaren in het inzamelen van goederen voor hulpbehoevenden. Al jarenlang organiseert zij vaak meerdere keren per jaar dergelijke acties. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober kan iedereen die een steentje wil bijdragen aan de levenskwaliteit van kansarme mensen goede, gebruikte kleding en producten langsbrengen op Acacia 72 in Burgum tussen 10.00 en 17.00. Ook hygiëne-artikelen en schoolmateriaal zijn van harte welkom. Denk bijvoorbeeld aan douchegel, shampoo en tandpasta of schriften, pennen en linialen. Komt het tijdstip u niet uit, maar wilt u wel spullen doneren? Bel Elly Hiemstra op 0511 – 46 49 02 om een andere afspraak te maken.

Van praktische hulp naar structurele hulp

Zending over Grenzen is een hulporganisatie die kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa op weg helpt naar een zelfstandig bestaan. Naast praktische hulp is het uitdelen van hulpgoederen ook een manier om contact te leggen met mensen in nood. Zo kunnen wij hen in onze hulpprogramma’s opnemen en krijgen zij structurele hulp. Binnen vijf jaar staan deze mensen hopelijk weer op eigen benen!