Ontdek de paddenstoelen in Drents-Friese Wold

APPELSCHA - In het Drents-Friese Wold worden 16, 21, 23 en 25 oktober tochten gehouden door het kleurrijke bos, waarbij allerlei soorten paddenstoelen worden ontdekt.

Van hele kleine tot grote, van eetbare tot giftige. De gids kent van vele soorten de naam heeft er allerlei verhalen bij. Er gaat een wereld voor je open!

In de herfst staat het Drents-Friese Wold weer vol paddenstoelen. Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en dwaal dwars door de bossen. Daar groeien juist nu de mooiste paddenstoelen. Sommige met de meest onheilspellende namen, zoals dodemansvingers, vliegenzwam en kale inktzwam. Voor kinderen is er in Buitencentrum Drents-Friese Wold een leuk speurderspakket te koop met een herkenningskaart, spiegeltje en paddenstoelenboekje.

Onderweg wordt genieten van de prachtige herfstkleuren en geuren en van de vele soorten paddenstoelen die in dit vochtige jaargetijde massaal hun sporen verspreiden. De wandelingen worden meestal druk bezocht. Om teleurstelling te voorkomen moeten mensen die graag mee willen zich vooraf aanmelden.

Tip: neem een spiegeltje mee en camera mee. Duur ± 2 uur.

Datum en tijd: 16, 21, 23 & 25 oktober 2018 13.30-15.30 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Kosten: volwassene € 7,50, kind t/m 12 jaar € 5,-

Aanmelden: 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Voor meer informatie en overige activiteiten: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold