KV Drachten sluit drukke week prima af tegen De Waterpoort

Sneek - Het was voor KV Drachten zaterdag een beetje erop of eronder. Kon Drachten z’n voorsprong op KV Waterpoort uit Sneek verder uitbouwen of moest met puntverlies rekening worden gehouden. Drachten scoorde op de nipper een mooie overwinning en won toch wel verdiend met 18-19.

Tegen deze wedstrijd was op voorhand een beetje opgekeken. Zouden de grote sterke heren van De Waterpoort de wedstrijd domineren en zou het plannetje van de sluwe coach Nico Kraan van De Waterpoort werken om het Drachten spelletje flink te ontregelen? Lange tijd zag het daar wel naar uit. Drachten kreeg onvoldoende kans om haar stempel op de wedstrijd te drukken. Nico Kraan als verbaal zeer sterke coach, soms op het randje, bleek voor de heren van de Waterpoort toch een voorbeeld om er stevig in te gaan. De score liep eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. De 10-10 ruststand was ook de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na de rust was de wedstrijd ook helemaal nog niet gespeeld. Scheidsrechter Rene van Leeuwen voelde de wedstrijd goed aan en was op enig moment het gedoe van Nico Kraan ook wel zat en liet dat ook blijken.

Een klein kwartier voor tijd keek Drachten tegen een dreigende 14-11 achterstand aan. Met enkele wissels wist Drachten coach Michel Daling De Waterpoort toch te ontregelen en de drie volgende scores op rij brachten Drachten beslissend terug in de wedstrijd. Waterpoort kon nog één keer aanhaken op 18-18 maar daarna besliste Wilfred Oostra de wedstrijd in het voordeel van Drachten. De Drachten dames gaven, zoals gehoopt en verwacht, de doorslag door in totaal 12 van de 19 doelpunten te scoren.

De overwinning betekende een mooi slotakkoord in een drukke speelweek waarin ook nog in de Jan Mulder beker en een oefenwedstrijd tegen Portugal (deelnemer EK) werden gespeeld. Drachten blijft koploper in de 1e klasse B en speelt volgende week uit tegen Hoogkerk.

De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 5, Ilse van der Meulen 5, Peter de Zee 3, Marc Akkerman 2, Welmoed Bauer 1, Redmar Bauer 1, Anouk de Boer 1, Wilfred Oostra 1.