Dubbele winst voor Pentateams

Drachten - Zowel de dames als de heren basketballers van Penta wonnen zaterdag hun thuiswedstrijd in Sportcentrum Drachten.

De Drachtster dames begonnen de wedstrijd scherp. Onder leiding van Ilonka Debets (5 punten in de eerste 5 minuten) liep Penta snel uit naar 12-7. Groene Uilen herstelde zich echter sterk, kwam terug en nam zelfs een 20-25 voorsprong. Een schot van Jeltsje Veenstra en 6 punten op rij van center Joanne Meijer brachten de ommekeer, en Penta drukte vervolgens in een keer door naar 38-25.

Met sterke rebounds bracht Willeke Veenstra rust in de verdediging. Aanvallend werd gecontroleerd gespeeld, en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand 65-52.

De heren startten zaterdag onzeker en stonden al snel 2-15 achter. Met 6 punten op rij verkleinde center Maarten Rijken de achterstand tot 8-16. Hard werken en goed teamspel leverde Penta halverwege het tweede kwart een 21-20 voorsprong. Met 12 punten op rij bouwde Martijn Wagterveld bijna eigenhandig de voorsprong uit tot 32-26. Met 13 punten in het vierde kwart leverde Maarten Rijken een belangrijke bijdrage aan eindstand: 67-53.

Topscoorders dames: Ilonka Debets 18, Esther van der Sluis 11, Joanne Meijer 8.

Heren: Maarten Rijken 22, Martijn Wagterveld 16, Pieter Fokkema 10 punten.