Hendrik en Griet start cultureel jaar in Rottevalle

ROTTEVALLE - De Kulturele Kommissie Rottevalle opent vrijdagavond het nieuwe culturele seizoen met optredens door Griet Wiersma en Hendrik Waringa in MFA It Werflân.

Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres en comédienne van het Friese lied. Naast het zingen van de bekende traditionele Friese liedjes, brengt Griet ook eigen liedjes, waaronder het zo bekende Frysk Hynder. Ook is Griet door de jaren heen bekend geworden door haar acteertalent, vooral door haar hilarische typetjes vol humor in de programma’s met Lytse Teake, Piter Wilkens en Minze Dijksma. Wiersma brengt verder country naast het Friese lied ook een set van Nederlands talige liedjes, en een heerlijke klassieke serie country nummers.

Hendrik Waringa is al jaren het gezicht van de countryband Early Bird. Zijn warme countrystem doet denken aan de goede oude tijd met Jim Reeves. Vroeger speelde hij in een meermans formatie. Daarna heeft oud-band-collega Siep Bangma hem jarenlang vergezeld als duo Early Bird. Siep is samen met Albert Veld en Hendrik Waringa verantwoordelijk voor het oprichten van de band Early Bird in 1963. Afgelopen voorjaar maakte Hendrik een prachtig lied met video-clip over de zijn zo dierbare Deelen.

Elk jaar op Peije Dei in Drachten staan Hendrik Waringa en Griet Wiersma op één podium. Ze wisselen elkaar af en doen samen prachtige duetten voor een heel groot publiek.

De organisatie is in handen van de Kulturele Kommisje Rottevalle en kaarten zijn voor slechts 10 euro per persoon verkrijgbaar aan de kassa. Een kopje koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.Natuurlijk zijn ook reserveringen mogelijk, via Ducky Visser telefonisch op 0512 – 34 17 41 of per email visservanderveen8@gmail.com