Siep de Vries Meest Markante horecaman van Friesland

Wijnjewoude - Siep de Vries van Hotel Restaurant de Stripe in Wijnjewoude gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Friesland.

De verkiezing vond maandagavond plaats tijdens een gala. Siep de Vries stond in de regionale finale samen met Erik Houter, eigenaar van Gestrand op Vlieland. De twee Friese horecaondernemers gaven tijdens de finale een presentatie, waarna het publiek hun stem kon uitbrengen. Juryvoorzitter Maarten Wessels maakte bekend dat Siep de Vries de absolute winnaar is. Hij mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemers van Friesland noemen.

Wessels: ,,Siep stelde zich in de gesprekken kwetsbaar op. Deze 32-jarige ondernemer is maatschappelijk en sociaal betrokken en vervult met zijn bedrijf een ultieme dorpsfunctie. Zo heeft hij afhaal- en bezorgmaaltijden voor ouderen en creëert hij voor zijn medewerkers doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Siep kan hierdoor met zijn team, dat bestaat uit mensen van verschillende leeftijd, flexibel de toekomst tegemoet. Siep is een inspirerend voorbeeld voor anderen. Ik ben dan ook blij dat hij is gekozen tot Meest Markante Horecaondernemers van Friesland voor 2018/2019.”

Jurybezoek

Een beoordelingscommissie heeft 11 genomineerden bezocht en daaruit zijn 2 finalisten gekozen. Deze twee finalisten zijn de afgelopen weken bezocht door de jury. Deze jury bestond naast juryvoorzitter Maarten Wessels uit: Geert Bosman (winnaar van de Meest Markant Verkiezing Fryslân 2016), Zander Lamme en Tom Valk. De jury beoordeelde de twee finalisten op onder meer originaliteit en vernieuwing.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt in het najaar van 2019 de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN ruim 20.000 horecaondernemers met zo’n 255.000 horecamedewerkers.