Simpele overwinning KV Drachten op Hoogkerk

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel boekte zaterdag een even simpele als verdiende overwinning op KV Hoogkerk. De uitslag was 27-15.

KV Drachten had aan KV Hoogkerk geen partij, hoewel Drachten zich op behoorlijke tegenstand had ingesteld. Drachten begon vlijmscherp en daardoor was de wedstrijd na een kwartier eigenlijk al gespeeld. Toen keek Hoogkerk namelijk al aan tegen een achterstand van 11-1. Drachten verzuimde daarna de initiële scherpte te behouden en hield de 10-punten voorsprong keurig vast in de rest van de eerste speelhelft. Hoogkerk had eigenlijk in het veldspel niets in te brengen en Drachten verzuimde dat in een grotere voorsprong tot uitdrukking te brengen. De altijd goed en duidelijk leidende scheidsrechter Dekker uit Alkmaar floot op 16-6 voor de thee.

Overmacht

Na rust ging Drachten door waar het voor rust gebleven was maar drukte de overmacht nog maar beperkt uit in de score. Via 24-12 halverwege de tweede helft, werd het uiteindelijk een dik verdiende 27-15 eindscore. De uitslag was geflatteerd omdat een 35-15 score meer voor de hand had gelegen. Alle spelers van Drachten scoorden weer, maar topscoorster werd Jennie Terpstra met 6 doelpunten.

Een paar stemmen over de wedstrijd: Anouk de Boer: ,,We hadden meer moeten maken en het ging wel erg eenvoudig.” Michel Daling vond: ,,In het eerste kwartier was het rendement heel hoog maar we verzuimden dat vol door te trekken.”

Directe concurrent CSL won van Ritola en blijft daardoor op 4 wedstrijdpunten afstand hangen. Volgende week kan Drachten in de laatste veldwedstrijd voor de zaal, in een directe confrontatie met CSL, de voorsprong uitbreiden naar 6 punten. CSL is een echter een goede ploeg en Drachten zal alle zeilen moeten bijzetten om dat positieve resultaat te bereiken.

Topkorfbalweekend

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november is er het Topkorfbalweekend in de Snij Noord Hal in Drachten als opwarmer voor het zaalseizoen. Beide dagen zijn er clinics en onder andere topjeugdwedstrijden. Op zaterdag 3 november proberen Drachten/Van der Wiel, Nic uit Groningen, Nederlands korfballeague kampioen TOP Sassenheim en LDODK uit Gorredijk een voor het publiek aantrekkelijke zaalouverture neer te zetten.

De scores voor Drachten tegen Hoogkerk: Jennie Terpstra 6, Peter de Zee 5, Ilse van der Meulen 4, Redmar Bauer 3, Welmoed Bauer 2, Siemen Jan Miedema 2, Wim Braam, Anouk de Boer, Milan Mulder, Lyssa van den Ende en Jelmer Faber, allen 1