Tweede helft nekt zaalvrouwen Drachtster Boys tegen TPP Rotterdam

Drachten - De wedstrijd tussen Drachtster Boys/HR Piping VR1 en Rotterdam TPP VR1, voorheen vv Pernis, was vrijdagavond eentje met twee gezichten. Na een ruststand van 1-0, werd het 1-5.

Na het slappe spel van vorige week waren de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping er op gebrand om zich te revancheren. Vanaf de eerste minuut lukte dat prima met verzorgd spel, het winnen van duels en er waren mogelijkheden tot scoren. Ook TPP kreeg kansen maar schoten van Felicia Farhad Sedighi en goed verdedigend werk van keepster Anna Reitsma leidden niet tot score. Na een time-out van Drachtster Boys kwam er ruimte tussen de TPP linies. Jessie Prijs speelde de bal naar de mee opgekomen Aruni Westerhout, die keepster Bianca Troost kansloos liet en de 1-0 aantekende.

Voetbalgogme

Alsof het voetbalgogme achtergebleven was in de kleedkamer bij de Drachtster vrouwen, zo stond men verdedigend te schutteren in de tweede helft. Niets lukte meer en daar profiteerde TPP optimaal van. Een vrije kans voor Suzanne Bakker, die je niet moet laten schieten, betekende de 1-1. Fransisca Schols tekende voor de 1-2. Een strakke vrije trap van wederom Suzanne Bakker zorgde voor 1-3. Dounia El Byar maakte daarna de 1-4 en Suzanne Bakker maakte haar hattrick compleet door te scoren vanaf de 10 meter stip.

Lukte er dan niets bij de Drachtster vrouwen? Inderdaad…er lukte, behoudens een paar schoten op doel, vrijwel niets. Conclusie, de insteek van de Drachtsters was prima, echter het volhouden in een hele wedstrijd daar moet nog aan gewerkt worden.

Vrijdag 26 oktober speelt de Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit tegen zvv Den Haag VR 1 om 20.40 uur.