Drachtster Bedrijventerreinen krijgen snel glasvezel

Drachten - Betaalbaar zakelijk glasvezel op de Drachtster bedrijventerreinen Kantorenpark, A-7 en de Haven wordt mogelijk gemaakt door Blue Fiber.

Tot nu toe internetten de meeste ondernemers op de bedrijventerreinen in Drachten via ADSL, de oude telefoonlijn, wat door toenemend dataverbruik als traag en instabiel wordt ervaren. Met de komst van Blue Fiber glasvezel zijn storingsgevoelig en traag internet voorgoed verholpen.

Open

Blue Fiber Holding B.V. is een Zwolse onderneming die zich toelegt op de aanleg van ‘dekkende’ (elk pand krijgt een voorbereide aansluiting) glasvezelnetten op bedrijventerreinen in Noord- en Oost-Nederland. Blue Fiber netten zijn daadwerkelijk ‘open’ (toegankelijk voor iedere aanbieder) en mede door de scherpe maandkosten en kosteloze aanleg van de aansluiting ook voor het MKB toegankelijk.

Jaarlijks wordt er gemiddeld 40% méér data- en internetverkeer gebruikt. Voor ondernemend Drachten is het dus van groot belang dat hun digitale infrastructuur geoptimaliseerd wordt en dat deze bedrijven niet beperkt worden in hun succes. Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk helpt Blue Fiber ondernemend Drachten verder in hun ontwikkeling.

Eerste schep

Vrijdagmiddag is de eerste schep in de grond gezet voor de aanleg van het supersnelle glasvezelnetwerk. Wethouder Robert Bakker was hier namens de gemeente Smallingerland aanwezig, alsmede de projectleider van aannemersbedrijf Van Gelder, de Drachtster Blue Fiber ondernemers/partners (Wim Postma van Vandaag Groep, Freddy Algra van Belje.nl, Jeroen van der Weij van Datas Kantoor Kompleet en Theo de Bruin van Bremer Kantoorcentrum) en natuurlijk het Blue Fiber team.

Na het officiële gedeelte werden de scheppen symbolisch overhandigd aan Van Gelder Telecom, die zich de komende tijd toelegt op de realisatie van het glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn er op de bedrijventerreinen in Drachten diverse bouwborden geplaatst waarin de aanleg van de glasvezelnetwerken wordt aangekondigd.

Instappen

Veel ondernemers uit Drachten, die op de geselecteerde bedrijventerreinen zijn gevestigd, hebben inmiddels een intentieverklaring bij Blue Fiber aangeleverd en worden kosteloos aangesloten. Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen tijdens de realisatie van het glasvezelnetwerk nog kosteloos instappen. Bedrijven die zich tijdig (ruim voor oplevering van het netwerk) aanmelden, betalen alleen abonnementskosten. Naar verwachting zal de aanleg van het glasvezelnetwerk gefaseerd worden opgeleverd gedurende het eerste kwartaal van 2019.