Opening watertappunt in kantine Singelland Burgum

Burgum - In het kader van Gezonde School heeft OSG Singelland Burgum een watertappunt in de kantine geïnstalleerd voor leerlingen en medewerkers. Maandag 29 oktober wordt het watertappunt officieel geopend door wethouder van onderwijs, Andries Bouwman.

De leerlingen van OSG Singelland ontvangen na deze opening een speciaal ontworpen drinkfles met daarop het logo van de school. Vanuit het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) krijgt de school subsidie via het ‘Akkoord Gezonde Voeding’. ,,Samen proberen wij jongeren te stimuleren gezond te leven. We willen jongeren stimuleren om (kraan)water te gebruiken als dorstlesser.’’

Water tappen is een gezonde keuze. ,,Ons kraanwater is van goede kwaliteit en gezond. Hoe meer watertappunten er zijn, hoe makkelijker het is om van de gezonde keuze een gemakkelijk keuze te maken. Een watertappunt is een drinkwatervoorziening in de openbare ruimte. Het is handig voor jongeren om in de pauze, voor of na het leren water te kunnen tappen’’, aldus Singelland Burgum.

Drinkfles

Alle leerlingen van Singelland Burgum ontvangen na de officiële opening een oranje Dopper drinkfles met daarop het logo van de school. Deze drinkfles kunnen ze gebruiken om te vullen met het water uit het watertappunt. “Een gezond eet en drink aanbod in de schoolkantine vinden wij erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen”, aldus directeur Aaldrik Haandrikman.