Oerrock Play-Offs en BZB promotietour in It Alde Sté

Ureterp - Café It Alde Sté heeft zaterdagavond twee evenementen op de agenda staan: vanaf 20.30 uur de eerste ronde van de Oerrock Play-Offs en rond 22.35 uur een gratis optreden van BZB.

Gewapend met een podium op een vrachtwagen komt de feestband BZB (voorheen de Band Zonder Banaan) naar Ureterp om hun nieuwe cd Domme Dingen Doen te presenteren. Tussen 22:00 en 23:00 uur is de band t ehoren op het terras bij Café it Alde Ste. Ter promotie van de nieuwe cd maakt de band een eendaagse promotietour met optredens in alle prvincies.

Deze 12 Provincies Tour begint zaterdagochtend vroeg om 8.45 uur in Limburg en eindigt voor 0.00 uur in Leek, Groningen. Vanaf de trailer worden steeds twee nieuwe nummers gespeeld. De cd is gratis verkrijgbaar via de BZB-app die vanaf 27 oktober gratis te downloaden is. Oftewel, BZB is de eerste band die op deze manier zijn cd gratis en voor niets weggeeft. Voor de verzamelaars wordt er in een zeer beperkte oplage een traditionele cd met hoesje gemaakt. En voor de echte diehards is er een mooie uitdaging: wie de hele tour meereist krijgt voor een volle stempelkaart direct een gesigneerde cd.

Oerrock Play-Offs ronde 1

In drie voorrondes spelen steeds drie bands om een plek in de finale van de Oerrock Play-Offs. In die finale strijden de drie winnaars van de voorrondes plus de winnaar van de wildcard om een plek op het Oerrock Festival. Zaterdag spelen Ain't No Foo, The Small Things en Fading Edge.