Vrijwilligers gezocht voor opera in Gorredijk

Gorredijk - In de Boekengroothandel van Steven Sterk in Gorredijk wordt op 22, 24 en 25 november de opera Samson en Dalila uitgevoerd.

Voor de opera over het bijbelverhaal Samson is de organisatie op zoek naar een aantal vrijwilligers. Denk aan helpen bij de catering, parkeren, verkeer regelen, EHBO en andere hand- en spandiensten.

Wie het leuk lijkt om te helpen bij deze bijzondere opera kan een mail sturen naar Monique Jansma, productieleider van de opera, via info@m-unyk.nl. Geen tijd om vrijwilliger te zijn maar wil je wel naar de opera? Bestel dan je ticket via www.vanplan.nl.

Boekenhal

De opera ‘Samson en Dalila’ van Camille Saint-Saëns wordt in de boekenhal van Steven Sterk uitgevoerd door solisten, een orkest, een groot koor uit de regio en een exotisch ballet. De muzikale leiding is in handen van Andrew Wise en de productie wordt ondersteund door 12 zangers van Concensus Vocalis en tientallen amateurs.

'Tenor om útens', Albert Bonnema, is initiatiefnemer en regisseur van de opera. In het kader van LF2018 was hij dit jaar al betrokken als artistiek leider bij het Under de Toer project De klokken fan Berltsum en als tenorsolist bij de productie Altyd Seumer.

Het verhaal

De sterke held Samson, aanvoerder van de Israëlieten, wordt verleid door de beeldschone Dalila een priesteres uit het kamp van de vijand ,de Filistijnen. Samson is gevreesd vanwege zijn bovenmenselijke kracht. Waarom hij zo sterk is blijft een raadsel.