Zonnebloem huldigt jubilarissen

Ureterp - Tijdens de feestmiddag van de Zonnebloem afdeling Ureterp e.o. werden in de pauze van het optreden van de Sjongstra’s Jantina en Irma gehuldigd.

Etty Wouda (verpleegkundige) en Alie Blaauwbroek konden helaas niet aanwezig zijn. Alle 4 dames zijn 10 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem en ontvingen een zilveren insigne en oorkonde, vergezeld door een bloemenbon.

Verpleegkundige Jantina Doorgeest woont in Wijnjewoude is sinds maart 2008 vrijwillige. Ze steunt voor zover nodig haar moeder Ymie, die al meer dan 30 jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem. Jantina komt bij haar cliënten thuis en daar wordt enthousiast gesproken over de vakantie naar Lemele met de zonnebloem.

Irma Weening is vrijwilliger sinds april 2008, haar moeder Griet Beute is dit al bijna 30 jaar. Ze woont in Ureterp en is ook verpleegkundige. In die hoedanigheid heeft ze al vele activiteiten meegemaakt. Weening is maatschappelijk zeer betrokken en was vorig jaar met haar team winnaar van het slimste dorp van Fryslân en is een van de aanjagers van Team Alyda Norbruis, die de paralympische wielrenster steunt.