Brons voor DZ&PC-zwemmer Senna Hof op NK lange afstanden

Drachten - Het NK lange afstanden voor junioren is de opening van de NK series op de korte baan. DZ&PC scoort op dit toernooi met Senna Hof een bronzen medaille. Een mooie start voor hem bij de grote wedstrijden van dit seizoen.

Het Nederlandse Kampioenschap lange afstanden voor junioren (zwemmers in de leeftijd van 12-15 jaar voor jongens en 11-13 jaar voor de meisjes) werd gehouden in Amsterdam. Tijdens het NK lange afstanden moeten de jongens een afstand van 1500 meter zwemmen. Senna Hof had deze afstand nog niet eerder in een wedstrijd gezwommen. De jongste junioren konden zich kwalificeren met een tijd die ze gezwommen hadden op de 400 meter en die limiettijd had Senna wel gehaald. Het was dus helemaal afwachten hoe hij het zou doen tijdens deze wedstrijd.

Het plan was om weg te gaan op een tijd onder de 20 minuten. De race werd door Senna goed opgebouwd. Hij ging niet te snel weg en lag gedurende de race lange tijd vierde. De eerste 750 meter werden afgelegd in een tijd van 10:01.61. Als hij in hetzelfde tempo zou doorzwemmen, werd het doel net niet gehaald. In de laatste 300 meter sloeg Senna echter zijn slag en haalde hij ruim snellere tijden dan eerder in de race.

De laatste 750 meter werden gezwommen in een tijd van 9:46.56. Daarmee eindigde hij op de derde plaats met een tijd van 19:48.17. Een mooie opsteker voor de zwemmer van DZ&PC, die zich nu kan opmaken voor de regionale kampioenschappen medio november en daarna medio december de Nederlandse junioren/jeugd kampioenschappen in Eindhoven.

Jelle Betten, lid van DZ&PC en trainend bij het Regionaal TrainingsCentrum van de KNZB kwam dit weekend uit bij een internationale wedstrijd in Aken. De rugslagspecialist Betten zwom naar een knappe tweede plaats op de 200 meter rugslag in 2:00.34 en een derde plaats op de 100 rugslag in 55.22.