Restaria ’t Luifeltje in Burgum wint de Cafetaria Top 100

Burgum - Restaria ’t Luifeltje in Burgum is maandag in Hilversum uitgeroepen tot winnaar van de Snackkoerier Cafetaria Top 100.

De jaarlijkse Top 100 van Snackkoerier werd voor de vijftiende keer gepresenteerd. Restaria ’t Luifeltje laat Eetsalon Menzing in Haaksbergen (de nummer 2) en Snackpoint Puth in Puth (de nummer 3) net achter zich. Eigenaar Bauke van der Meer (54) is al 33 jaar cafetariaondernemer in Burgum. Sinds april van dit jaar is ‘t Luifeltje aangesloten bij Restaria, de formule van leverancier Bidfood. In 2014 en 2015 schopte ’t Luifeltje het al tot Provinciewinnaar in de Cafetaria Top 100. Nog vijf Friese zaken hebben de top 100 gehaald, waaronder De Dikke Draai in Surhuisterveen op de zesde plaats.

Hamburger

Restaria ‘t Luifeltje is volgens de jury een levendige zaak in de winkelstraat van Burgum. Binnen zijn ruim 60 zitplaatsen en op het terras zo’n 40. Het terras is een grote lokker. Binnen komen gasten terecht in een cafetaria met een aanstekelijke energie en een smaakvol interieur. In het assortiment springen de hamburgers eruit. Deze heeft Van der Meer zelf ontwikkeld, in samenwerking met de formule. Ook het enthousiaste en efficiënte team maakt indruk.

Dit jaar bestond het traject van de Cafetaria Top 100 uit drie rondes. Bij de kosteloze inschrijving hebben alle deelnemers aan de hand van vijf vragen een motivatie geschreven. Op basis van deze motivatie heeft de hoofdjury tweehonderd bedrijven geselecteerd die doorgingen naar ronde twee. Hierin zijn alle deelnemers bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd.

Bezoek van de jury

Hier is een voorlopige ranking uitgekomen, waarbij de score van het vakjuryrapport voor 80 procent meetelde en de score van het mysteryrapport voor 20 procent. Deelnemers worden beoordeeld op onderdelen als gastvrijheid, productpresentatie en -kwaliteit, service, hygiëne en marketing. De top 7 kreeg tot slot een bezoek van ruim anderhalf uur van de hoofdjury om de definitieve volgorde van de top te bepalen. Zij hebben vooral gekeken naar bedrijfsvoering, de visie van de ondernemers en maatschappelijke betrokkenheid.

Kijk voor een compleet overzicht, alle rapportages en het nieuws omtrent de Snackkoerier Cafetaria Top 100 op Snackkoerier.nl.