ONT kan geen vuist maken tegen Ropta Boys

OOSTERNIJKERK - Hoewel ONT in de tweede helft wel het meeste balbezit had, werd de 1-0 ruststand niet goedgemaakt. Het overwicht leidde niet tot doelrijpe kansen. In de laatste drie minuten van de partij liep ONT tegen nog twee doelpunten aan en een rode kaart voor Oebele Twijnstra.

Op het fraaie sportpark ‘De Fiver’ mocht ONT het opnemen tegen Ropta Boys. De tegenstander met ex-ONT’er Arend Castelein op de reservebank promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 3e klasse. De mannen van de fanatieke trainer Yko de Boer verrasten vorige week met een 0-1 overwinning bij Rijperkerk. Eén counter was genoeg voor de overwinning.

Counter

ONT wist dus wat het te wachten stond. Een afwachtende tegenstander die de bal niet zo nodig hoefde te hebben en op zoek was naar een counter. De remedie daartegen? Een snel tegendoelpunt. En dat had ONT bijna in de vierde minuut. Een één-tweetje tussen Michel Weisser en Hielke Knippels leidde tot een voorzet van Knippels richting tweede paal. En daar kon Egbert Hulzinga net niet genoeg kracht zetten om doelman Johannes de Groot in verlegenheid te brengen.

Daarna golfde het spel op en neer met van beide zijden matig voetbal. Ook met twee voetbalculturen tegenover elkaar. ONT probeerde voetballend gevaarlijk te worden waar Ropta Boys het middenveld liet voor wat het was en met lange ballen de voorwaartsen in stelling brachten. Zo’n lange bal leidde wel tot de 1-0 ruststand. De voorzet van de rappe Erik de Vries werd nog verdedigd, op de rebound van Geert Linthof had ONT geen verweer. ONT was nog dreigend met een schot van Michel Weisser waar Ropta Boys doelman De Groot een corner van maakte.

Pareltje

De tweede helft liet lang niets zien. ONT mocht een veldoverwicht hebben maar dat leidde niet tot doelkansen. En Ropta Boys beperkte zich tot het wegperen van de bal in de hoop dat de aanvallers daar iets mee konden doen. Dat lukte niet vaak. Er was geknoei in de ONT-achterhoede voor nodig om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Invaller Hendrik Willem van der Vorst (16 jaar!) profiteerde er van en joeg de bal in het ONT-doel.

Dat Van der Vorst een pareltje is bewees hij twee minuten later. Oebele Twijnstra maakte een overtreding en mocht inrukken met een tweede gele kaart. Op de punt van de zestien eiste de Ropta Boys jongeling de vrije trap op en die krulde Van der Vorst fraai in de verre hoek. Eindstand 3-0 en daar was niets op af te dingen.

ONT speelt nu drie keer thuis. Te beginnen met het inhaalduel zaterdag thuis tegen VIOD. Aanvang 14.30 uur.

Sjouke Walinga