RSO met acht bekers succesvol op springwedstrijden

Nieuwehorne - Gymnastiekvereniging RSO uit Oudega deed zaterdag met vier springgroepen mee aan springwedstrijden voor E- en D niveau in Nieuwehorne.

De gymnasten moesten met een groepje van minimaal zes en maximaal negen deelnemers springen op verschillende toestellen. Het lukte RSO om acht bekers mee naar huis te nemen. Als eerste mochten de jongsten, de Instapgroep aantreden. Dit groepje bestond uit Jana Steegstra, Esmee Steegstra, Duco de Boer, Lara van Wieren, Ilse Marije Kielman, en Veerle Oostelbos. Het was voor bijna alle kinderen de allereerste keer dat ze meededen aan een springwedstrijd. Het moest eerst erg wennen om in zo’n grote zaal voor publiek op te tereden maar ging steeds beker. Op de minitramp valmat presteerde dit groepje het beste en werden ze vijfde.

Ook mocht ’s morgens de junioren D groep bestaande uit Nina Visser, Emily Okkema, Annyk Jongsma, Ilse Noteboom, Nynke van Meerveld, Miriam van Dijk, Fenna Hoekstra en Tess Bosma. Deze groep heeft het voortreffelijk gedaan en zijn minitramp pegasus 2e geworden en op plank kast ook 2e. Zij hebben zich voor drie toestellen geplaatst voor de Friese Kampioenschappen op 17 november in Nieuwehorne.

De jeugdgroep E niveau bestond uit Anouk Esmee Delfstra, Anneke Welling, Afke de Jong, Shanaya Wijmenga, Ilana de Haan, Sirle Bosma en Annaruth Elzinga. Deze dames sprongen erg netjes en kregen goud voor het onderdeel plankoline kast en brons voor de onderdelen kast trampoline en minitrampoline valmat in een groot deelnemersveld.

Het jongens jeugdgroepje E niveau bestaande uit Roel Wijmenga, Harm Jan Wijmenga, Jarno de Vries en Riemer Mulder, Dautsen Geerligs, Brigitte de Jong, en Jesse de Vries deden mee op drie toestellen en wonnen ook op al de onderdelen goud.