Judotoernooi bi de Kings om te oefenen

Burgum - Elke maand organiseert de Kings in de dojo in Burgum een ronde van de Randori Competitie. Dit weekend was de ronde van November en met ongeveer 60 judoka's was het zeker een succes.

Het woord 'randori' staat in het Japans voor oefen-wedstrijdje, tijdens deze competitie staat oefenen dus centraal. De standaard regels zijn een beetje aangepast zodat ervoor gezorgd wordt dat de judoka's ook de ruimte krijgen om te kunnen oefenen. Een wedstrijd duurt standaard twee minuten en kan niet vroegtijdig beindigd worden met bijvoorbeeld een ippon, een punt waarmee je de tegenstander op de rug werpt of die je verdiend met een houdgreep.

Daarnaast zijn er geen echte scheidsrechters, maar de trainers en een aantal wedstrijd judoka's helpen de judoka's tijdens het wedstrijdje door worpen of technieken op de grond uit te leggen terwijl de judoka's bezig zijn.

De Kings verzorgen judo in Akkrum, Burgum, Damwâld, Feanwâlden, Gorredijk, de Westereen en Witmarsum, maar de Randori-competitie is voor alle judoka's, ook judoka's die niet lid zijn van de Kings. Zij kunnen deelnemen door zich op de website aan te melden voor de competitie. De judotrainer van de eigen club mag meekomen om te helpen, maar als dat niet lukt dan zorgen de begeleiders van de Kings voor hulp tijdens de competitie.