Atletiekvereniging Impala neemt afscheid van 83-jarige trainer Willem Boorsma

Drachten - Achtentwintig jaar geleden werd Willem Boorsma trainer bij atletiekvereniging Impala. Vorige week nam hij afscheid.

Tien jaar na zijn start introduceerde Boorsma in Drachten Sport Overdag. ‘Geen training was hetzelfde’, vertellen de lopers. Nu neemt de 83-jarige trainer afscheid. Tijdens een bijeenkomst met ‘zijn’ loopgroep vorige week woensdagochtend werd hij door Impala-voorzitter Rein Amels bedankt voor zijn inzet en enthousiasme.

,,Ze zeiden altijd dat ik niet mocht stoppen en gewoon met een rollator training kon geven,” vertelt Boorsma lachend. Het werd geen rollator, maar een fiets. Sinds een aantal jaren fietste hij vanwege een blessure met de lopers mee. ,,Het is een voorrecht dat ik zolang training kon geven,” vindt Boorsma. ,,Het samen sporten vind ik belangrijk, maar ook het samen koffiedrinken na afloop.”

Opvolger

Gelukkig kan Boorsma het stokje overdragen aan Sake Jansma. Ooit trainde Jansma zelf bij Boorsma. Hij kent de trainingen en de groep. ,,Het is een fijne groep. Plezier staat voorop, maar er wordt ook samen getraind voor wedstrijden”, geeft Jansma aan. ,,Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Ook nieuwe lopers kunnen makkelijk instromen. En na afloop van de training staat ook straks de koffie klaar.”