Graspiepers heren 1 op de goede weg

DRACHTEN - Na twee succesvolle bekerwedstrijden staat Graspiepers heren 1 in de derde ronde van de Silver Cup. In Flevoland treffen de Drachtsters een ploeg uit de derde klasse.

Met een tweede plek op de ranglijst doet Graspiepers ook in de competitie goede zaken. De Friezen moeten, op basis van doelsaldo, alleen het Hoogezandse Dash voor zich dulden. Op een gelijkspel tegen koploper Dash na heeft Graspiepers de maximale score in de competitie. En dat is goed voor een tweede plaats.

Jonge ploeg

,,We hebben negen wedstrijden gespeeld en zijn ongeslagen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat we met deze jonge ploeg al zo ver zouden zijn”, zegt aanvoerder Robin Walinga verheugd. Hoewel de competitie belangrijker is voor Graspiepers, willen de heren ook in de beker goed presteren. ,,De bekercompetitie is een erg leuke bijkomstigheid”, zegt Walinga.

Tijdens de vorige bekerwedstrijd op vrijdag 12 oktober tegen HC Twente, zagen ongeveer 150 toeschouwers een spannende wedstrijd in 2-2 eindigen. Uiteindelijk werd de wedstrijd door shoot-outs in Fries voordeel beslist. Een prachtige avond voor de jonge ploeg uit Drachten, waarbij de aanwezigheid van veel publiek hen goed deed. ,,Dat zoveel mensen langs de lijn stonden, doet ons veel. Het geeft een extra zetje om te laten zien wat we kunnen. Het is echt de welbekende twaalfde man.”

Klasse hoger

Het is voor het eerst voor Graspiepers dat ze een ploeg uit een klasse hoger tegenkomen in de Silver Cup. ,,Het is moeilijk om Flevoland in te schatten, aangezien het een voor ons onbekende tegenstander is”, aldus de centrale verdediger. ,,We weten dat het een lastige klus wordt, maar voor ons opnieuw een kans om te laten zien hoe ver we zijn als team.”

Vrijdag 9 november speelt Graspiepers heren 1 in Drachten hun bekerwedstrijd tegen Flevoland heren 1 (20.30 uur). Zondag 11 november staat om 14.45 uur, ook in Drachten, de competitiewedstrijd tegen Quick Stick uit Heerenveen op het programma.