Derde Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen zeer geslaagd

Drachten - De derde Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in De Lawei hebben zaterdag drie Nederlandse kampioenen opgeleverd.

Hoewel het deelnemersveld iets te wensen over liet, ziet de organisatie terug op een zeer geslaagde muzikale dag. Het niveau van de deelnemers noemde het juryteam Jacob de Haan, Jos Pommer en Alex Schillings goed en zij hopen dat dit Kampioenschap verder gestalte kan krijgen in Nederland en dat het breed gedragen zal gaan worden onder de harmonieën. Ook wethouder Marjan Sijperda van Smallingerland onderstreepte deze wens. ,,Wij hebben een mooie concertzaal voor dit kampioenschap!’’

Nieuwe kampioenen

In alle drie divisies kon na afloop van het Kampioenschap een nieuwe Open Nederlandse Harmonie Kampioen worden aangewezen. In de 3e divisie is Da Capo uit Leeuwarden Open Nederlandse Harmonie Kampioen geworden. Harmonie ‘67 uit Groningen werd in de 2e divisie Open Nederlandse Harmonie Kampioen. Crescendo Drachten werd in deze divisie tweede.

O.B.K. Zeist ging met de wisselbeker naar huis in de 1e divisie. Alle kampioenen ontvingen een waardebon van Muziekcadeautjes. Tevens ontvingen de andere deelnemers een iets kleinere waardebon van Muziekcadeautjes. De door Van der Glas uit Heerenveen beschikbaar gestelde prijs werd verloot onder de kersverse Open Nederlandse Kampioenen. Johan Janssen (KNMO) trok O.B.K. Zeist als prijswinnaar uit de kampioensbeker van de 1e divisie.

Druk

Gezien de drukke bezetting bij de harmonieën in het najaar, heeft het ONHK-bestuur besloten de volgende ONHK te organiseren in het voorjaar van 2020, zodat meer harmonieën de mogelijkheid hebben aan de ONHK deel te nemen. De datum en locatie waar de 4e Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen zal plaatsvinden is nog niet bekend. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zal het ONHK-bestuur dit bekend maken.